Kuuntele Spotifyssa

Karhunkallopetäjä

Ei taas, äiti sanoi ja tarttui Riinaa ranteesta. Äiti kolisteli lääkekaapille ja haki voidetta, joka haisi pahalta ja kirvisteli naarmuissa, jotka kiersivät Riinan kyynärvartta. Ilma pihisi äidistä ja hän alkoi keittää jotakin, jossa oli harmaita perunoita ja harmaata lihaa. Riina istui hiljaa. Äiti puhui kolistelemalla pannuja ja raapimalla paistilastaa pitkin korvia. Kun päivällinen oli valmis, äiti lastasi lautasellisen, josta tippui ruoanrippeitä lattialle ja pöydälle. Syö. Olet laihtunut. Riina teurasti makkarat haarukalla, mutta ei saanut mitään suuhun asti. Äiti muutti väriä purppuranpunaiseen. Riina nousi pöydästä. Sanoi, että käy vessassa, mutta ottikin kengät mukaan eteisestä ja törmäsi käytävään. Hän puikkelehti kerrostalon varjosta varjoon, punaisista tiilistä tehtyjen entisten tehdasrakennusten välissä, kunnes pääsi siihen, missä lähiö loppui ja metsä alkoi.

1 Metsän ääni on moottoritien kohinaa.

Havunneulaset joustivat Riinan kengän alla. Puut haisivat keltaiselta. Riina poikkesi polulta ja keltainen tummeni sieraimissa. Pian se tuli vastaan: ruostuva liesi, joka makasi kyljellään. Kun sen kahdesta pohjan kulmasta veti suoran linjan, löysi suuren männyn, joka tiheässä metsässä nousi eteen yllättäen. Riina tarttui alimpaan oksaan. Seuraavalle hän ylsi nykyään helpommin. Sitten mänty halkesi kahteen. Riina veti itsensä ylös ja istui paksulle haaralle, joka kasvoi melkein vaakasuoraan. Hän kaapi haarakohtaan pudonneet lehdet syrjään.

2 Haarassa luunkeltainen karhunkallo hukkuu hitaasti puuhun.

Karhu tavoitteli otavaa kulmahampaillaan, mutta petäjä nieli sitä niin, että vain peukalonmitta kuononpäätä pilkotti näkyviin. Riina laittoi mahalleen, työnsi sormet ankankuonona hampaitten väliin. Hampaat olivat neulanterät iholla, mutta Riina työnsi syvemmälle, karhun kidasta petäjän sisään. Hän haparoi silmät sormenpäissä, kunnes tunsi sen. Hän kalasti sen etusormen ja keskisormen väliin, veti kättään hitaasti ulos varoen pudottamasta sitä. Se oli käsissä kuumanliukas ja veti vastaan. Sitten se irtosi ja Riina veti kätensä ulos.

3 Löysä kondomi kiiltelee hailakanpunaisena sormien välissä.