Valio Oy tai siihen liittyvät tahot eivät ole tukeneet tämän brändinovellin kirjoittamista.

Kuuntele Spotifyssa

Valio-joukko

Rauno kaatoi aamukahviinsa Valion kahvikerma 10 % laktoositonta. Se mursi tumman kahvin toffeenruskeaksi ja kiehui kupissa kuin kahvinautinnon nouseva myrsky. Rauno aukaisi Maito ja Me -lehden. Se oli tälläkin kertaa täynnä mielenkiintoisia juttuja, joita Rauno usein luki ääneen vaimolleen Pirkolle.

Missä Pirkko muuten oli? Yleensä tähän aikaan Pirkko hääräsi jo keittiössä, mutta nyt häntä ei näkynyt. Rauno maistoi kahvia, joka oli tavanomaistakin maukkaampaa. Hän pyöritteli päätään epäuskoisena ja maiskutteli huuliaan.

– Niin pehmeää, hän sanoi ääneen.

Eteisessä rymisi.

Pirkko tuli portaita alas otsa edellä.

Raunon kahvi läikähti poppanaliinalle.

Rauno kiirehti eteiseen. Pirkko istui lattialla ja piteli päälakeaan. Rauno helpottui, kun pieni hymynkare pilkahti Pirkon suupielessä.

– Kävikö mitenkään? Rauno kysyi.

– Ei käynyt. Lujat luut.

– Kannattaa juoda kotimaista maitoa, Rauno sanoi.

– Kotimaisesta maidosta saa runsaasti tärkeitä ravintoaineita. Erityisesti kalsium on tärkeää osteoporoosin ehkäisyssä, Pirkko sanoi.

Rauno auttoi vaimonsa seisomaan. Pirkon kylki tuntui lämpimältä hänen kämmentään vasten. Rauno johdatti vaimonsa istumaan keittiönpöydän ääreen.

– Nyt tarvitsen ison lasin Valio Hyvä suomalainen Arki® Eila® kevytmaitojuoma laktoositonta. Sen aistinvaraiset ja laadulliset ominaisuudet vastaavat odotuksiani, Pirkko sanoi.

Rauno kaatoi lasillisen. Se vaahtosi kauniisti. Hän istui vaimoaan vastapäätä.

– Tiedätkös, rakkaani… Olen miettinyt, että pitäisikö meidän muuttaa pienempään taloon. Tai sinne palvelutaloon, josta Toni aina puhuu, Rauno sanoi.

Pirkko nyökkäsi.

– Sitten tehdään mitä halutaan, Pirkko hymyili ja silitti Raunon kämmenselkää.