Miten apurahaputken saa korkattua? Millaisia apurahoja on tarjolla? Ja mitä itseltään kannattaa kysyä kun on saanut ensimmäisen hakemusversion tehtyä? Vieraana tietokirjailija Henna Karppinen-Kummunmäki.
Kuva: Timo Huttu
Voit kuunnella jakson mm. Spotifyn, Apple Podcastsin tai Google Podcastin kautta.
Tutustu Henna Karppinen-Kummunmäkeen
Podcast-jakson tiivistelmä
Tiivistelmä on tehty tekoälyn avustuksella, joten se voi sisältää epätarkkuuksia.
Podcast-jaksossa keskustellaan apurahahakemuksen tekemisestä. Henna Karppinen-Kummunmäki jakaa kokemuksiaan ja neuvojaan.
Hakemuksen perusteet: Hyvä hakemus on selkeä ja tiivis. Hakemuksen alkuun tulee heti kiinnostava ”koukku”, joka herättää lukijan huomion.
Hakemuksen sisältö: Tärkeää on kertoa selkeästi, mitä projektia varten rahaa haetaan, mikä on projektin aikataulu ja miten rahat käytetään.
Arviointiprosessi: Hakemuksia arvioivat asiantuntijat. Hyvällä hakemuksella on mahdollisuus erottua joukosta, vaikka rahoituspäätösten taustalla vaikuttavat monet tekijät.
Apurahojen erilaisuus: Eri tyyppisiä apurahoja on saatavilla, kuten työskentelyapurahoja ja kuluapurahoja. Hakemuksen tulee olla räätälöity kunkin rahoittajan vaatimuksiin sopivaksi.
Hakemuksen kehittäminen: Jos apurahaa ei myönnetä ensimmäisellä kerralla, on tärkeää jatkaa hakemusten kehittämistä ja hakea uudelleen.
Hakemusprosessin haasteet: Hakeminen voi olla aikaa vievää ja joskus turhauttavaa, mutta sinnikkyys on avain menestykseen.
Tämä jakso tarjoaa kattavan näkökulman apurahahakemuksen tekemisen maailmaan, antaen vinkkejä ja tietoa siitä, miten luoda tehokas ja huomioon otettava hakemus.