Ilmaisia äänikirjoja netissä | Mistä niitä oikein saa?

Ilmaisia äänikirjoja netissä

Äänikirjat ovat paras tapa nauttia kirjallisuudesta silmät kiinni. Ilmaisia äänikirjoja on saatavilla niin suomeksi kuin englanniksikin, joten ainakaan heti tästä harrastuksesta ei tarvitse maksaa mitään. Tähän juttuun on kerätty erilaisia tapoja nauttia äänikirjoista.

Jos etsit ilmaista kuunneltavaa, tekemällä äänikirjapalvelu Nextoryyn tilin* voit kuunnella seuraavat 14 päivää rajattomasti niin monta kirjaa kuin haluat. Aloita kuuntelu täällä.*

*-merkityt linkit ovat markkinointilinkkejä äänikirjapalveluihin.

Kuuntele tarinoita podcastinä

Aina ääneen luetuille tarinoilla ei ole omistaa tunteja tai päiviä. Silloin lyhyet tarinat ovat hyvä tapa piristää esimerkiksi työmatkaa tai siivousurakkaa. Kertojan ääni -podcastissämme luemme lyhyitä, palkittuja tarinoita ja novelleja. Alla on Mökillä-kirjoituskilpailussa palkitut novellit Poika ja Kesäkolli, joilla pääset alkuun.

Jos haluat kuunnella englanniksi, podcastina on saatavilla monia eriskummallisen hyviä jatkotarinoita. Omia suosikkejani ovat mm. Welcome to Night Vale, joka kertoo fiktiivisen pikkukylän yliluonnollisista tapahtumista sekä samoin yliluonnollisväritteinen Alice Isn’t Dead, jossa rekkakuski etsii kuolleeksi luultua vaimoaan.

Ilmaisia äänikirjoja saa kirjastosta

Ilmaisia kirjoja saa kirjastosta pelkkää korttia vilauttamalla, mikä saattaa unohtua helposti. Myös e-kirjoja saa lainattua sähköisesti. Kirjastot.fi-palvelusta voit lainata suomalaisia äänikirjoja taitavien lukijoiden tulkitsemina.

Haittapuolena on sama kuin tavallisissa kirjastoissa, eli suosituimmat kirjat ovat monesti lainassa ja varauslistat voivat olla pitkiä. Hiukan kummallista on myös se, että e-kirjoja voi lainata vain oman kirjaston kortilla, jolloin koko Suomen valikoima jää saavuttamatta.

Äänikirjoja Celiasta lukemisesteisille

Saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus Celian palvelussa voi kuunnella monia äänikirjoja. Palvelu on tarkoitettu lukemisesteisille henkilöille ja siihen rekisteröidytään kirjastossa.

eroottisia novelleja ja Lyhyitä tarinoita äänikirjapalveluissa

Lyhyempää kuunneltavaa etsiville äänikirjapalvelut tarjoavat myös novellikokoelmia. Yksittäisiä novelleja on tarjolla, jos hakukenttään kirjoittaa ”novelli”. Suurin osa hakutuloksista näyttäisi olevan eroottisia novelleja, jotka tokin nekin ovat hyvää ajanvietettä. Eroottisia novelleja voit kuunnella tai lukea esimerkiksi Nextoryn ilmaisella kokeilujaksolla*.

Kuuntele kirjoja ilmaisten kokeilujaksojen aikana

Monet kaupalliset äänikirjajakelijat tarjoavat ilmaista kokeilujaksoa kuukausimaksullisiin palveluihinsa. Yleensä kahden viikon mittaisten jaksojen aikana ehtii kuunnella parikin kirjaa ja vaihtaa sitten seuraavaan palveluun. Tässä muutamia palveluita ja lisätietoja maksuttomista kokeilujaksoista.

★ Nextory ★

 • Ilmainen 14 päivän kuuntelujakso
 • 13,99 € kuukaudessa
 • Paljon suomalaisia kirjoja
 • Ei rajoituksia
 • Maksukortti vaaditaan
 • Aloita kuuntelu ilmaiseksi*

★ BookBeat ★

★ Audible ★

★ Storytel ★

★ Elisa Kirja ★

 • Kokeilujaksossa saat 2 krediittiä, joilla saa 1–2 kirjaa
 • 8,90 € kuukaudessa
 • Kirjojen hinnat tavallisten äänikirjojen hinnoissa
 • Maksukortti vaaditaan
 • Aloita kuuntelu ilmaiseksi*

Klassikkoja Yle Areenasta

Yle tarjoaa monia klassikkoja Yle Areenan kautta. Valikoima keskittyy suomalaisiin klassikoihin ja voit kuunnella mm. Seitsemän veljeksen, Teuvo Pakkalan lapsinovelleja tai Maria Jotunin Arkielämää.

Jos sinulla on paljon aikaa hukattavaksi, voit kuunnella myös Marcel Proustin, tuon Ranskan Kalle Päätalon, merkkiteoksen Kadonnutta aikaa etsimässä.

Posted In

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *