Ilmaisia äänikirjoja netissä lapsille, nuorille ja aikuisille 2022

Sisältää *-merkittyjä markkinointilinkkejä
Ilmaisia äänikirjoja netissä

Päivitetty 14.7.2022

Missä voi kuunnella ilmaisia äänikirjoja? Millä palvelulla on pisimmät ilmaiset kuuntelujaksot? Tähän juttuun on kerätty kattava lista netin ilmaisia äänikirjoja ja erilaisia palveluita, joiden kautta niitä voi kuunnella. Mukana on niin äänikirjapalvelut, Spotify, kirjastot ja muutama yllättävä ja vähemmän tunnettu paikka.

Haluatko heti kuuntelemaan äänikirjoja?

Äänikirjapalvelut ovat yksi helpoimmista keinoista kuunnella äänikirjoja ja ilmaisilla kokeilujaksoilla pääsee hyvin alkuun. Tässä valikoima palveluita ja kokeilujaksojen pituuksia:

Rekisteröityminen on helppoa. Tarvitset maksukortin, mutta kokeilujaksolla voit kuunnella äänikirjoja lapsille, nuorille tai aikuisille. Makusi mukaan!

Tässä valikoima Nextoryn kirjoja, joista kannattaa aloittaa. Koodilla KERTOJANAANI saat 30 päivän erikoispitkän kokeilujakson:

Ilmaisia äänikirjoja netissä

 

Ilmaisia Äänikirjoja erilaisiin makuihin: Millaista kuunneltavaa etsit?

Hyppää tästä suoraan kohtaan, jossa kerrotaan tarkemmin, mistä ilmaisia äänikirjoja löytyy:

 1. Kirjaston ilmaisia äänikirjoja
 2. Celian äänikirjoja lukemisesteisille
 3. Tarinoita podcasteissa
 4. Spotifyn äänikirjoja
 5. Äänikirjoja YouTubessa
 6. Yle Areenan lastenkirjat
 7. Äänikirjapalveluiden ilmaiset kokeilujaksot
 8. Eroottisia novelleja
 9. Kirjaklassikoita Yle Areenasta

  

Lainaa äänikirjoja eKirjastoista

Ilmaisia äänikirjoja saa kirjastosta

Ilmaisia kirjoja saa kirjastosta pelkkää korttia vilauttamalla, mikä saattaa unohtua helposti. Myös e-kirjoja saa lainattua sähköisesti. Kirjastot.fi-palvelusta voit lainata suomalaisia äänikirjoja taitavien lukijoiden tulkitsemina.

Haittapuolena on sama kuin tavallisissa kirjastoissa, eli suosituimmat kirjat ovat monesti lainassa ja varauslistat voivat olla pitkiä. Hiukan kummallista on myös se, että e-kirjoja voi lainata vain oman kirjaston kortilla, jolloin koko Suomen valikoima jää saavuttamatta.

Äänikirjoja Celiasta lukemisesteisille ilmaiseksi

Saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus Celian palvelussa voi kuunnella monia äänikirjoja. Palvelu on tarkoitettu lukemisesteisille henkilöille ja siihen rekisteröidytään kirjastossa.

Podcasteissa on usein erilaisia tarinoita

Kuuntele tarinoita podcastinä

Aina ääneen luetuille tarinoilla ei ole omistaa tunteja tai päiviä. Silloin lyhyet tarinat ovat hyvä tapa piristää esimerkiksi työmatkaa tai siivousurakkaa. Kertojan ääni -podcastissämme luemme lyhyitä, palkittuja tarinoita ja novelleja. Alla on Mökillä-kirjoituskilpailussa palkitut novellit Poika ja Kesäkolli, joilla pääset alkuun.

Jos haluat kuunnella englanniksi, podcastina on saatavilla monia eriskummallisen hyviä jatkotarinoita. Omia suosikkejani ovat mm. Welcome to Night Vale, joka kertoo fiktiivisen pikkukylän yliluonnollisista tapahtumista sekä samoin yliluonnollisväritteinen Alice Isn’t Dead, jossa rekkakuski etsii kuolleeksi luultua vaimoaan.

Kertojan äänen novellit äänikirjana

Äänikirjoja spotifyssa

Vaikka Spotifyssa on yleisesti ottaen enemmän musiikkia kuin kirjallisuutta, löytyy sieltä myös paljon kuunneltavaa. Englanninkieliset kirjaklassikot ja vähän tuntemattomammat scifi-kirjat näyttävät olevan hyvin edustettuna Spotifyssa. Keräsimme Spotifysta löytyvät äänikirjat tähän erilliseen juttuun.

YouTubessa on myös lastenkirjoja

YouTube ja kuunneltavat kirjat

Tämän jutun kommenteissa vinkattiin, että myös YouTubesta löytyy äänikirjoja, kun hakee sanoilla ’äänikirja’ tai ’audio book’ . Nykyään YouTubessa ei taida voida kuunnella videoita niin, että puhelimen näyttö on pois päältä, joten jos olet liikkeellä ja haluat kuunnella kirjoja niin suosittelen Spotifyta tai jotain äänikirjapalvelua.

Ilmaisia äänikirjoja lapsille

Monista tässä jutussa mainitusta paikoista löytyy luettavaa ja kuunneltavaa myös lapsille.  Spotifyssa on äänikirjoja, kirjastosta niitä saa tietysti myös. Lähes kaikista äänikirjapalveluista ei lastenkirjat lopu kesken. Nopeasti kuunneltavaa saa Yle Areenan lasten äänikirjat -osiosta. Ainakin tällä hetkellä on niin klassikoita kuten Pekka Töpöhäntä kuin uudempia klassikoita kuten Heinähattu ja Vilttitossu.

Hyödynnä äänikirjapalveluiden ilmaiset kokeilujaksot

äänikirjojen ilmaiset kokeilujaksot: nextory, elisa kirja, bookbeat…

Monet kaupalliset äänikirjajakelijat tarjoavat ilmaista kokeilujaksoa kuukausimaksullisiin palveluihinsa. Yleensä kahden viikon mittaisten jaksojen aikana ehtii kuunnella parikin kirjaa ja vaihtaa sitten seuraavaan palveluun. Tässä muutamia palveluita ja lisätietoja maksuttomista kokeilujaksoista.

★ Nextory ★

 • Ilmainen, erikoispitkä 30 päivän kuuntelujakso*
 • Alkaen 9,99 € kuukaudessa
 • Paljon suomalaisia kirjoja
 • Ei rajoituksia
 • Maksukortti vaaditaan

★ BookBeat ★

Audible

★ Storytel ★

Elisa Kirja 

 • Kokeilujaksossa saat 2 krediittiä, joilla saa 1–2 kirjaa
 • 16,99 € kuukaudessa
 • Kirjojen hinnat tavallisten äänikirjojen hinnoissa
 • Maksukortti vaaditaan
 • Sopii etenkin jos haluat ostaa kirjoja omaksi

eroottisia novelleja ja Lyhyitä tarinoita äänikirjapalveluissa

Lyhyempää kuunneltavaa etsiville äänikirjapalvelut tarjoavat myös novellikokoelmia. Yksittäisiä novelleja on tarjolla, jos hakukenttään kirjoittaa ”novelli”. Suurin osa hakutuloksista näyttäisi olevan eroottisia novelleja, jotka tokin nekin ovat hyvää ajanvietettä. Eroottisia novelleja voit kuunnella tai lukea esimerkiksi Nextoryn ilmaisella kokeilujaksolla.

Yle Areenassa on useita kirjaklassikoita kuunneltavaksi

Klassikkoja Yle Areenasta

Yle tarjoaa monia klassikkoja Yle Areenan kautta. Valikoima keskittyy suomalaisiin klassikoihin ja voit kuunnella mm. Seitsemän veljeksen, Teuvo Pakkalan lapsinovelleja tai Maria Jotunin Arkielämää.

Jos sinulla on paljon aikaa hukattavaksi, voit kuunnella myös Marcel Proustin, tuon Ranskan Kalle Päätalon, merkkiteoksen Kadonnutta aikaa etsimässä.

Posted In

7 Comments

 1. Myös Youtubesta löytyy äänikirjoja, esim. hakusanoilla äänikirja, audio books, books to listen.

 2. Jos haluaa kuunnella YouTubesta puhelimella taustalla niin voi ladata newpipe tai Youtube vanced sovelluksen/t

  1. Kiitos vinkistä! Käsittääkseni myös YouTuben premium-versiolla voi myös kuunnella taustalla, jos haluaa maksaa siitä ominaisuudesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *