Miksi olen #potterpää?

 8.3.2023

Vuonna 2002 istun olohuoneen sohvalla ja VHS-kasetilta lähtee pyörimään elokuva.

Kuvaan astuu valkopartainen velho, joka pimentää katuvalot nappaamalla ne purkkiin. Pian taivaalta laskeutuu moottoripyörällä jättiläinen, jolla on mukanaan vauva salama-arpi otsassaan.

Tämä on hetki, jolloin Harry Potter astui elämääni. Seuraavina jouluina lahjapaketeista alkoi paljastua Harry Potter -kirjoja ja -elokuvia ja huoneeni seiniltä katsoi tuttu rillipää.

Tässä viisi syytä, miksi vuosien jälkeenkin olen edelleen #potterpää.

1. Sivut täynnä seikkailua

Jokainen kirja on minulle seikkailu. Vierailen mielelläni seikkaillen uusissa ja tutuissa paikoissa – Tylypahkassa olen viettänyt kuukausia elämästäni.

Keskustelen mielelläni Harry Potterista. Jos kuulen jonkun puhuvan Potterista, olen hetkessä paikalla.

Sponsoroitu

Sivutieromaani

Sivutieromaani

Jukka Aalho

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

”Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa. Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

2. Meemit

Meemit ovat yksi keino Harry Potterin maailmalle laajentua kirjojen ja elokuvien ulkopuolelle. Ne ovat paitsi hauskoja, myös oivaltavia niille, jotka tuntevat hyvin Potter-maailman.

Potter-meemit ottavat osansa myös ajankohtaisista ilmiöistä.

3. Faniteoriat

Tuttuun tarinaan saa uusia näkökulmia, kun tutustuu siihen liittyviin spekulaatioihin ja teorioihin. Harry Potter -tarinoista on lukuisia faniteorioita, joihin rakastan uppoutua.

Onko Draco Malfoyn Säilä ja imupaperi -kirjakaupassa repäisemä kirjan sivu sama kuin Hermionella oleva kirjan sivu basiliskista?

Onko Dumbledore aikamatkaava Ron Weasley? Onko joulupukki oikeasti velho? Tällaisiakin spekulaatioita on esitetty.

4. Fanfiction

Potter-fanit ovat kirjoittaneet velhomaailmaan sijoittuvia tuhansia rinnakkais- ja jatkotarinoita – fanfictionia eli fanficia. Niissä voivat seikkailla fanit itse tai tutut hahmot.

Fanficeissa on usein suhteita eri henkilöhahmojen välillä kuin mitä on alkuperäisessä tarinassa, ja näin on myös useissa Harry Potter -fanficeissa. Esimerkiksi fanficissa toisensa saattavat löytää vaikkapa Hermione ja Draco, jolloin tällaisia fanficeja kuvataan sanalla Dramione. Rakkaus saattaa roihahtaa myös Dracon ja Harryn välille – tällöin on kyse Drarry-fanficista.

Sponsoroitu

Sivutieromaani

Sivutieromaani

Jukka Aalho

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

”Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa. Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

5. Tarina jatkuu

Parasta potterpäänä olemisessa on se, ettei Harry Potter -maailmalla tunnu olevan rajoja. Tarina on jatkunut tai pikemminkin sitä on taustoitettu uusilla elokuvilla: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva ilmestyi vuonna 2017 ja sen jatko-osa loppuvuodesta 2019.

Harry Potter -maailmaan pääsee myös vierailemaan esimerkiksi Lontoossa Warner Bros. Studiossa, jossa on Harry Potter -elokuvista tutut lavasteet ja esineet. Suomessakin on oivia paikkoja faneille päästä lähemmäs Harry Potter -tunnelmaa: esimerkiksi Exit Oululla on Velhon perintö -pakopelihuone ja Exit Tornio Escape Roomilla Kielletty metsä -pakopelihuone, joissa on velhomaailman taikaa.

Jokaisella meillä on heikko kohtamme. Minulla se on salaman muotoinen.


Kirjoittaja on Harry Potter -fani, joka viettää mielellään aikaa Tylypahkassa yhdessä Harryn, Ronin ja Hermionen kanssa.


Uusinta uutta inboxiin

Tilaa uutiskirje niin saat tiedon uusista jaksoista ja artikkeleista

Osallistu keskusteluun


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *