#70: Miten tulla paremmaksi puhujaksi, puhevalmentaja Petri Eklund?

Puhevalmentaja Petri Eklund jakaa puhujanpönttökaupalla arvokkaita vinkkejä paremmaksi puhujaksi tulemiseen. Miten esiintymisjännitystä voi hallita? Miten käsiä kannattaa pitää ja miten puheen alku kannattaa suunnitella niin, että loppu menee hyvin?

Petri Eklund on Nuorkauppakamerin puheepidon SM- ja EM-voittaja vuodelta 2015, joten omakohtaista kokemusta ja näkemystä riittää. Puhumme jaksossa myös tammikuussa Oulussa järjestettävästä TEDxOulu-tapahtumasta, jossa Petri valmentaa puhujia ja koordinoi valmentajien työskentelyä.

*-merkityt linkit ovat markkinointilinkkejä Adlibris-kirjakauppaan.

Linkkejä ja vinkkejä puheen pitämiseen

Petri mainitsee jaksossa linkkejä ja videoita, joista on hyötyä paremman puheen pitämisessä:

TEDxOUlu tammikuussa 2020

Jukka on yksi tammikuun 26. päivä Valveella järjestettävän TEDxOulun puhujia. Lisäämme Jukan videon tähän alle sitten kun se tulee julkiseksi TEDx:n sivuilla. Lippuja tapahtumaan on vielä saatavissa osoitteessa tedxoulu.com.

KESKUSTELE AIHEESTA KANSSAMME SOMESSA

4 Comments

  1. Mielenkiintoisella tavalla käytetty eetos sanaa tässä jaksossa. Aatoksen ja paatoksen ohella koen myös itse sen olevan yksi tärkeitä puheen / kirjoituksen elementtejä, mutta juuri moraaliseen vaistoon ja selkärankaan kohdistuvana tehokeinona, jonka ei aina ole tarkoitus vain sivellä kuulijoiden tuntoja. Mitä merkitystä vaikuttamisella olisi, jos se ei olisi tarkoitettu kannustamaan, tulemaan hiukan paremmaksi ja hyvemmäksi, mitä sitten ikinä teemmekin?

    Yksi parhaita jaksoja tämä, loppuun asti jaksoin kuunnella, mietimään jäin oppiläksyjä ja niinku… rauhoittumaan ja sulattelemaan niitä tykönäni.

    1. Vanhat ystävämme: aatos, eetos, paatos ja Aramis. Markkinoinnin parissa työskentelevänä vaikuttamisen keinot ovat läsnä päivittäin, mutta harvemmin osaan ajatella niitä moraalisesti paremmaksi muuttumisen keinoina. Mukava kuulla, että jaksoit kuunnella jakson loppuun asti ja jotain jäi kaikumaan senkin jälkeen. Tämä taisi olla historiamme pisin jakso, joten urotyön makua siinäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *