Kokemuksia Nextoryn äänikirjoista: Lue kattava arvio ennen kuin tilaat

 8.3.2023
Nextoryn kuuntelua arjen keskellä

Nextory on yksi vähemmän tutuista äänikirjapalveluista Suomessa, mutta omien kokemusteni mukaan se on kelpo sovellus etenkin kielitaitoisille kuuntelijoille, jotka arvostavat laajaa valikoimaa myös englanniksi ja ruotsiksi. Tässä artikkelissa käymme läpi kokemuksia Nextoryn käytöstä ja sovelluksesta.

Olen kokeillut lähes kaikkia äänikirjapalveluita ja kuuntelen kirjoja paljon etenkin työmatkan aikana. Nextory on ollut myönteinen yllätys. Kertojan ääni ja Nextory tarjoavatkin erikoispitkän 30 päivän ilmaisen kokeilujakson, jos tämän arvostelun jälkeen sinusta tuntuu, että haluaisit kokeilla sitä.

Aloita 30 päivän tutustumisjakso tämän linkin kautta.*

*-merkityt linkit ovat markkinointilinkkejä Nextoryyn.

Sovellusnäkymiä Nextory-sovelluksesta

Nextoryn äänikirjapalvelu pähkinänkuoressa

Tässä yhteenvetona tämän äänikirjapalvelun ominaisuudet ja perustiedot. Saatavilla on sekä äänikirjoja että e-kirjoja.

OMINAISUUS Nextory
Hinta 9,99/16,99 €/kk
Lukunopeuden säätö
Uniajastin
Offline-lukeminen
Kirjojen lukija-arviot ✓ (1–5)
Oma lukutoivelista
Omat lukutilastot
Alustat iOS ja Android
Kielet Suomi, englanti, ruotsi
Kokeilujakso 30 pv ilmaiseksi*

Yhteenveto Nextorysta: Laaja valikoima äänikirjojen ystäville

Nextorya käyttäessä tulee tunne, että se on suunniteltu nimenomaan äänikirjojen kuunteluun ja uusien kirjojen löytämiseen. Hakutoiminto on hyvä ja monipuolinen – kirjoja voi esimerkiksi etsiä niin nimen, kirjoittajan kuin lukijankin mukaan.

Sponsoroitu

Sukella kirjallisuuden nurjalle puolelle

Sukella kirjallisuuden nurjalle puolelle

Kuule miten kirja-ala toimii alan sisäpiiriläisten suusta

Yli 140 jaksoa / Jo vuodesta 2016

Kustannussopimukset, kirjamarkkinointi, omakustantaminen… Kertojan äänen arkistoista löytyy luultavasti jakso siitä, mikä sinua kirjallisuudessa kiinnostaa.

Sponsoroitu

Nextoryssa on kaikki äänikirjapalveluista tutut ominaisuudet, kuten lukunopeuden säätö, uniajastin, lukuhistoria ja omat suosikkilistat. Muista palveluista poiketen se myös näyttää enemmän tietoja siitä, kuinka kauan olet lukenut ja milloin.

Valikoimassa on laajasti kirjoja suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi, mikä ainakin minulle on plussaa. Laaja valikoima on myös palvelun miinuskohta: kaikkia etsimiäni kirjoja ei ollut saatavilla suomeksi, vaan sovellus saattoi ehdottaa niitä vain ruotsiksi. Hakutoiminnossa voi onneksi määritellä haluamansa kielet niin ei joudu kohtaamaan omaa ruotsin kielen rajoittuneisuuttaan.

KÄYTTÖKOKEMUS: Äänikirjakokemuksesta Nextorylle plussaa

Nextory hoitaa hommansa. Sovelluksessa navigointi tuntuu luonnolliselta, kirjat löytyvät helposti ja hakutoiminnon monipuolisuuden ansioista tuntuu siltä, että kirjat löytyvät jos ne ovat löytyäkseen.

Kirjasoitin on yksinkertainen ja toimiva. Myös e-kirjojen lukulaitteesta löytyvät tutut ominaisuudet tekstin koon vaihtamiseen ja taustavärin vaihtamiseen. Pitkään palvelua käyttävä voi saada hyötyä lukupäiväkirjaosiosta, joka kerää yhteen luetut kirjat, lukuajan, kirjailijat ja muut tiedot.

KÄYTTÖKOKEMUS: Visuaalisen vierauden tunnusta miinusta

Nextory ei näytä aivan yhtä sutjakkaalta kuin muutamat muut äänikirjapalvelut. Aloitusnäkymissä on stokkikuvamaisia ihmisiä ja sovelluksen design on ainakin minun silmääni hitusen vanhahtava. Lisäksi suomenkielisissä liittymissähköposteissa on muutamia kielikömmähdyksiä, mistä tulee pieni vierauden tunne.

Sovellus kyllä toimii eikä kaatuile, mutta ei näytä aivan skandinaaviselta premium design -tuotteelta. Tämä voi toki olla myös henkilökohtainen mielipide

Kertojan äänen novellit nyt Nextoryssa

VALIKOIMA: Laaja valikoima usealla kielellä

Nextoryn valikoima tuntuu laajalta. Finlandia-voittajat, suosittuja fantasiakirjoja monella eri kielellä, muumit, Disney-sadut… Kielivalikoima lisää entisestään laajuuden tuntua.

Valikoiman arvioiminen muihin palveluihin verrattuna on vaikeaa, joten olen ennalta määritellyt kirjat, joiden löytymisen testaan palveluita arvioidessani. Tämä testilista sisältää niin omia suosikkejani kuin kirjallisuuden klassikoitakin:

 • Taru sormusten herrasta: Kyllä, englanniksi
 • Robinson Crusoe: Kyllä
 • Linna, Tuntematon sotilas: Kyllä
 • Harari, Sapiens: Kyllä
 • Kahneman, Ajattelu, nopeasti ja hitaasti: Ruotsiksi ja tiivistelmä englanniksi
 • Muumi-kirjoja: Kyllä
 • Statovci, Bolla: Kyllä
 • Fagerholm, Vem dödade bambi? / Kuka tappoi bambin?: Kyllä
 • Koskinen, Tulisiipi: Kyllä
 • Kuisma, Kerrostalo: Kyllä
 • Rimminen, Jos se näyttää siltä: Kyllä
 • Venho, Ensimmäinen nainen: Kyllä
 • Tervo, LOIRI.: Kyllä

Tämän testin ja käyttöfiiliksen perusteella Nextoryn valikoimasta iso plussa.

hyödynnä Nextoryn kuukauden ilmainen kokeilu

Yleensä äänikirjapalveluihin saa tarjoajan sivuilta 14 päivän kokeilun. Jos haluat kokeilla Nextorya ennen maksamista, käytä Kertojan äänen ja Nextoryn tarjoamaa erikoispitkää tutustumisjaksoa:

Aloita Nextoryn 30 päivän ilmainen kokeilu*

Sponsoroitu

Sukella kirjallisuuden nurjalle puolelle

Sukella kirjallisuuden nurjalle puolelle

Kuule miten kirja-ala toimii alan sisäpiiriläisten suusta

Yli 140 jaksoa / Jo vuodesta 2016

Kustannussopimukset, kirjamarkkinointi, omakustantaminen… Kertojan äänen arkistoista löytyy luultavasti jakso siitä, mikä sinua kirjallisuudessa kiinnostaa.

Sponsoroitu

Nextoryn hinnoittelu on hiukan erilainen kuin muilla palveluilla. Tasoja on tarjolla kolme: Hopea, Kulta ja Perhe. Uutuuskirjat sisältävä kuukausihinta, eli Kulta-taso, maksaa 16,99 € kuukaudessa. Halvin, eli hopea, maksaa 9,99 €/kk ja sillä voi kuunnella 20 tuntia kuukaudessa. Perhetilauksessa hinta on 19,99 €/kk mutta sillä samaan hintaan kuuntelee maksimissaan neljä ihmistä.

Nextory-tilauksen aloittaminen ja lopettaminen

Nextoryn tilauksen aloittaminen on helppoa. Tilaussivulle* annetaan omat tiedot ja kortin tiedot, minkä jälkeen Nextory-sovelluksen voi ladata iOS:lle tai Androidille. Antamallasi sähköpostilla ja salasanalla pääset aloittamaan kirjojen kuuntelemisen.

Äänikirjapalveluiden lopettaminen on yleensä tehty vaikeammaksi kuin aloittaminen. Nextoryn lopettaminen onnistuu menemällä sovelluksessa Asetukset > Tili > Tilaus > Muokkaa. Aukeavalla sivulla pitää valita hampurilaisvalikosta Minun tilaukseni ja sitten Lopeta tilaus. Risuja myös Nextorylle siitä, että lopettamisen kitkaa on keinotekoisesti lisätty.

Yhteenveto kokemuksista

Nextory* on äänikirjapalveluiden piilotettu helmi. Sovellus on selvästi tehty kuuntelijaa ajatellen, valikoimaa löytyy ja käyttö on tehty helpoksi.

Myös nämä jutut voisivat kiinnostaa sinua


Uusinta uutta inboxiin

Tilaa uutiskirje niin saat tiedon uusista jaksoista ja artikkeleista

Osallistu keskusteluun


2 vastausta artikkeliin “Kokemuksia Nextoryn äänikirjoista: Lue kattava arvio ennen kuin tilaat”

 1. Äänikirjat fani avatar
  Äänikirjat fani

  Hyvä esittely palvelusta. Otan kokeiluun 😊

  1. Jukka Aalho avatar

   Hei! Hieno homma!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *