#35: Ytimekäs, yllättävä ja hauska – Tällainen on hyvä hääpuhe

Hyvä hääpuhe

Hyvä hääpuhe herättää tunteita, koskettaa, naurattaa ja itkettääkin. Mutta mistä aineksista hyvä puhe rakentuu? Ensi kesän tuleva hääpari Jukka ja Essi etsii jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain sinistä näkökulmaa juhlahumuun ja puhumiseen.

Pikavinkit hääpuheessa onnistumiseen

  • Valmistele puhe etukäteen. Valmistautumalla kamppaat jännityksen ja viet kuulijoilta jalat alta.
  • Muista kuka olet. Tee omasta hääpuheestasi itsesi näköinen. Jos olet neuvoja antava maailmansyleilijä, puhu rakkauden merkityksestä kosmisen maailmankaikkeuden ykseydessä. Jos olet hyväntahtoinen vitsiniekka, muistele sopivan nolot mutta loppujen lopuksi aika sankarilliset hetket sulhasen tai morsiamen historiasta.
  • Muista, että pakko ei ole puhua. Hääparille tärkeintä on, että muistat heitä omalla tavallasi. Ehkä voit puheen sijasta laulaa, tanssia tai soittaa jotakin?

Lyhyt vai pitkä hääpuhe?

Puheen pituuteen pätee sama kuin morsiamen hääpukuun: pituudella ei ole väliä kunhan se ei ole liian pitkä tai liian lyhyt. Ja harva puhe on liian lyhyt. Valmistautumalla etukäteen ja mittaamalla puheeseen kuluvan ajan, voit saada osviittaa siitä, onko puhe sopivan mittainen. Voit myös tiedustella hääparilta tai bestman/kaasolta, kuinka moni muu häissä puhuu ja kuinka paljon aikaa sinulla on.

Kuka häissä saa puhua?

Saako häissä puhua vain hääparin vanhemmat, kaaso ja bestman? Entä voiko sulhanen tai morsian pitää hääpuheen?

Näihin kysymyksiin vastaus löytyy samasta paikasta kuin joulumaa: sydämestä. Me aiomme ainakin pitää toisillemme puheen ensi kesänä ja me myös kutsumme kaikkia halukkaita pitämään meille puheita. Lisää vinkkejä hyvään hääpuheeseen saat kuuntelemalla jakson.

Jakson musiikki

(c) Perfect (Instrumental version) – Josh Woodward. CC Attribution License.
(c) Roll, Jordan, Roll (bumber bass) – The Joy Drops. CC Attribution License.
(c) Guitar Snippet from Widow’s Plead for Her Son – The Joy Drops. CC Attribution License.

Posted In

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *